VKF! 79. összefoglaló



Úgy tűnik, a meghosszabbított határidő jót tett az alkotókedvnek, mert izgalmas, érdekes nyári történetek és hozzá tartozó receptek érkeztek erre a fordulóra. :) Arra kértem a bloggereket, hogy olyan nyári recepteket hozzanak, amelyekhez valamilyen történet is kapcsolódik.

Lássuk, kiben milyen ételeket idézett fel a régi és új nyarak emléke:



Ani a Parókia konyhájából egy balatoni palacsintázós történetet mesélt el. Bár szeretett külföldön is nyaralni, gyerekként a szüleivel, mégis azt a pillanatot idézi elő legszívesebben, amikor egy percre csend lett a strandon :)



Eszter, a Tűpárna és habverő blog szerzője bécsi emlékeit idézve Sacher tortát készített paleo módra. A képek között pedig a puttó lábujját molesztálós tényleg nagyon mókás, lessétek meg!



Timi a Brioche blogon egy török nyaralást idézett fel és egy meglepően csokis, ám kimondhatatlan nevű édességgel rukkolt elő. A mennyien kinéző sütit két részletben kell sütni, de elkészítése nem tűnik túl bonyolultnak. Szerintem minden csokiimádónak kötelező!



Dóri (Főzni jó, sütni még jobb) leírása alapján szinte azonnal indulnék Velencére és alig várnám az esti grillpartikat. Bár az idén a 6000 mm vízszintes eső elmosta a sütögetést, azért egy fincsi torta csak elkészült és a képek alapján némi pezsgő is akadt :)



Judit, aki az Életem ételei blogot vezeti nagymamája fagyiját mutatja be nekünk. Az eredeti habos, könnyű verzió mellett megismerhetjük az egészségesebb változatot is. Az biztos, hogy a nagyinál mindig jó lehetett a fagyizás.



Judit, az Ízőrző is régi nyarakat idéz, paradicsomot, a befőzést és egy nagy kedvencét a rántott patiszont. Ezt a finomságot már tojásmentesen kell készítenie, de sikerült megoldani a feladatot! A képek alapján biztosan nem mondanám meg, hogy nem a hagyományos panírral készült a csillagtök.



A Tétova ínyenc bloggere, Tünde már réges-régen szerette volna megkóstolni az egyik olasz specialitást a Timballo-t, de eddig valahogy nem talált rá egyik étteremben sem, még Olaszországban járva sem. Így kénytelen volt elkészíteni és szerencsére gyors reakciójának köszönhetően végül meg is ették ezt a finomságot.



Az Égig érő paszuly blogon a gyerekkor málnatortájának íze idéződött fel. Az is kiderül, hogy miért jó, ha az ember lánya egy nemzeti ünnep utáni napon születik és micsoda büszkeség a saját torta, ami igazándiból meglepetés lett volna :)



Adél, az Anyahajó blogon a kertről mesélt, ami valóban hatalmas volt és még hatalmasabb a végeláthatatlan ribizli ültetvény. Bár manapság már nincs hozzáférése a korlátlan ribizli mennyiséghez, a gyümölcsöt még mindig szereti és egy remek elkészítési módot is bemutat nekünk.



És végül saját monológom is álljon itt: nekem a nyárról a dinnye jutott eszembe, több tételben elmesélve. (Van valami recept kezdemény is.)

Remélem jól szórakoztatok e történeteket olvasva, nekem szuper élmény volt ez a VKF! forduló. 

Nincsenek megjegyzések: